Εσπεριδοειδή

  Τα εσπεριδοειδή που διαθέτουμε έχουν αντοχή σε χαμηλές θερμοκρασίες.

1.     Λεμονιά Αδαμοπούλου ή Πολύφορη

Μέγεθος καρπού μέτριο έως μεγάλο. Σάρκα πλούσια σε χυμό και ξινή. Ποικιλία άσπερμη και πολύφορη. Είναι ανθεκτική στην κορυφοξήρα. Οι καρποί της είναι καλής ποιότητας με ελάχιστα σπέρματα και έχει γίνει αποδεκτή από όλα τα διαμερίσματα της χώρας μας.Συγκομίζονται χειμώνα και άνοιξη.

image051

 
2.     Πορτοκαλιά Σαλοστιάνα
Καρπός μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους με αυξημένη περιεκτικότητα σε χυμό, χωρίς σπέρματα. Η συγκομιδή ξεκινάει στις αρχές του Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι αρχές Απριλίου.

salustianafrut

3.     Πορτοκαλιά Ναβαλίνα
Πρώιμη ποικιλία με αρχή συγκομιδής τα τέλη του Δεκεμβρίου. Καρπός μεγάλος, εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, χωρίς σπέρματα.

Ναβαλίνα newhall

4.     Πορτοκαλιά Βαλέντσια
 Καρπός με υψηλή περιεκτικότητα σε χυμό με γεύση κάπως ξινή και χωρίς σχεδόν καθόλου σπέρματα. Όψιμη ποικιλία.

poikilia-valencia-portokali

5.     Πορτοκαλιά Σανγκοϋίνι
Μέτριο μέγεθος καρπού, γλυκός και εύχυμος με ρόδινες αποχρώσεις, άσπερμος ή λιγόσπερμος που διατηρείται καλά πάνω στο δένδρο. Πολύ νόστιμο.

image047

6.     Πορτοκαλιά Μέρλιν
Ποιοτικοί καρποί και παραγωγικό δένδρο. Συγκομιδή αρχές Νοέμβρη και ο καρπός με μεγάλη αντοχή πάνω στα δένδρα.

portokali_merlin

7.     Μανταρινιά Κλημεντίνα
Ο καρπός τους είναι μεσαίου μεγέθους με σφαιρικό, πεπλατυσμένο σχήμα. Η  σάρκα είναι αρωματική, γλυκιά και άσπερμη.Ωριμάζουν από Οκτώβριο μέχρι Ιανουάριο, είναι η πλέον διαδεδομένη ποικιλία στην Ελλάδα.

image049

8.     Κιτρολέμονο
Μεγάλοι, κίτρινοι καρποί με εξαιρετικό άρωμα. Ιδανικό για γλυκό κουταλιού.

image004
9.     Περγαμόντο
Κίτρινος καρπός με γλυκόξινη γεύση. Ιδανικό για γλυκό κουταλιού.

images

10. Νεραντζιά
Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά του είναι στη γεύση. Τα νεράντζια είναι πολύ πικρά και ξινά και δεν καταναλώνονται νωπά. Ιδανικό για γλυκό κουταλιού.

3.3+096

11. Γκρέϊπφρουτ
Η σάρκα του καρπού είναι μαλακή και χυμώδης και η γεύση της είναι γλυκόξινη. Η φλούδα είναι λεία και η γεύση της είναι έντονα πικρή.

Grapefruit2

12. Κουμ-Κουάτ

Ο καρπός της είναι ωοειδής και έχει διάμετρο που φτάνει τα 4 εκατοστά. Το χρώμα του είναι πορτοκαλί ή πορτοκαλοκίτρινο και η φλούδα του καρπού είναι αρωματική και έχει γλυκιά γεύση. Η σάρκα του καρπού δεν είναι ιδιαίτερα χυμώδης και η γεύση της είναι λίγο όξινη και γλυκιά. Τρώγεται νωπός, σε κονσέρβες αλλά κυρίως γίνεται γλυκό, μαρμελάδα, ζελέ. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο ψύχος και αντέχει περισσότερο από όλα τα εσπεριδοειδή.

kumquat+on+tree

***στο κατάστημά μας θα βρείτε ειδικό φυλλάδιο συμβουλών για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών.

Αφήστε μια απάντηση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ